Kuvaus
Vihannesportulakkaa on viljelty jo keskiajalla. Lehdissä on runsaasti omega 3–rasvahappoja ja E-vitamiinia. Miedonhappamia lehtiä käytetään esimerkiksi pinaatin tavoin keittoihin ja salaatteihin. Voidaan myös ryöpätä ja pakastaa talven varalle. Lehdet ja hennot varret poimitaan yksi kerrallaan. Jätetään pari lehteä taimen alaosaan, jolloin se jatkaa kasvuaan. Viihtyy ravinteikkaassa, runsasmultaisessa ja kuohkeassa maassa, lämpimässä paikassa. Pidetään multa kosteana.
Suorakylvö: Lämpimään maahan. Kastellaan kylvöala ennen kylvöä. Pidetään kylvös kosteana kunnes siemenet ovat itäneet.
Esikasvatus: Voidaan esikasvattaa sisällä ja istuttaa ulos yöpakkasten mentyä.
Tieteellinen nimi: Portulaca oleracea `Yellow`.