Image Alt

Kukista kauneimmat

Lillukka » Kukista kauneimmat » Luumuruusu `Karpatia`

Luumuruusu `Karpatia`

14,90  sis alv.

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): 2019060707 Osastot: ,

Kuvaus

Tämän ruusun kukinta on pientä ja vaatimatonta, mutta syksyllä pensas kerää varmasti ihailijoita, kun oksat notkuvat hehkuvan punaisten kiulukoiden painosta.

’Karpatia’-luumuruusu onkin erinomainen valinta puutarhaasi, jos haluat hyödyntää ruusupensaan terveellisen ja maukkaan sadon. Se tuottaa runsaasti todella isoja ruusunmarjoja, jotka ovat kuin punaposkisia luumuja. Täysikasvuisesta pensaasta saat poimia jopa 5 kg kiulukkasatoa. Marjojen malto on paksu ja makea – aivan ihanteellinen ruusunmarjahilloon! Ruusunmarjoissa on erityisen paljon A- ja C-vitamiinia, karotenoideja ja kuitua.

Vaaleanpunaiset, yksinkertaiset, vienosti tuoksuvat kukat avautuvat kesäkuussa. ’Karpatia’ on kuitenkin oikea monikäyttökasvi, sillä myös terälehdet voi nauttia vaikkapa sokerilla kuorrutettuna tai niillä voi koristella salaatit, juomat ja leivonnaiset

Villiruusun voimaa uhkuva luumuruusu on nopea ja voimakaskasvuinen, mutta tekee niukasti juuriversoja. Vajaan 2 metrin korkuinen pensas sopii yksittäispensaaksi, aidanteeseen ja ryhmiin. Kasvupaikan suhteen se on vaatimaton, mutta aurinkoisella paikalla sadosta tulee runsain ja kiulukat kypsyvät jo varhain syksyllä. Ruska-aikaan kelta-punaisena hehkuva pensas on kestävä vyöhykkeillä I–III (IV).

Suosittelemme valitsemaan taimia sisältävien tilausten toimitustavaksi Matkahuollon!

Lisätiedot

Paino2 kg (kilogramma)
0

Ostoskori