Kuvaus
Tilli on tunnettu ja suosittu, erittäin kauan suomessa käytetty, maustekasvi. Lehdet ovat aromaattiset, tummanvihreät ja hienoliuskaiset. Sato voidaan korjata lehtitillinä, sillä kukkii paljon tavallista tilliä myöhemmin. Korjataan satoa vähitellen, n. 1 kk kuluttua taimelle tulosta. Kylvö toistetaan muutaman viikon välein, jolloin saadaan tuoretta lehtitilliä koko kesän. Sopii hyvin pakastettavaksi. Viihtyy ravinteikkaassa, kosteassa, kuohkeassa ja läpäisevässä maassa. Kasvupaikka vaihdetaan vuosittain. Kastellaan kun kuivaa.
Suorakylvö: Aikaisin, heti kun maa on muokattavissa, elokuun alkuun. Kastellaan vako ennen kylvöä. Itämisaika 2-4 viikkoa. Pidetään kylvös kosteana.
Annoksesta rittää siemeniä 8-9 metriä.
Tieteellinen nimi on Anethum graveolens ’Bouquet’.