Kuvaus
Hyasinttipapu on kiehtova köynnöskasvi tumman purppuranvärisine palkoineen, jotka voidaan syödä keitettyinä. Kukat ovat roosalilanväriset, tuoksuvat ja koristeelliset. Erinomainen säleikkökasvi. Viihtyy ravinteikkaassa, läpäisevässä maassa, aurinkoisessa, suojaisessa paikassa. Kastellaan runsaasti ja säännöllisesti.
Hyasinttipavun taimien esikasvatus
Esikasvatetaan 1 -12 viikkoa ennen ulosistutusta ja istutetaan ulos vasta yöpakkasten mentyä. Siemeniä liotetaan pari tuntia. Ruukku täytetään 2/3 lannoitetulla ja loppuosa kylvömullalla. Kylvetään 1-2 siementä/ruukku. Sijoitetaan itämään +22°C asteen lämpötilaan. Pidetään kosteana, peitetään muovilla. Taimettumisen jälkeen siirretään valoisaan ja viileään paikkaan. Aikainen kylvö vaatii lisävaloa. Siirretään suurempaan ruukkuun tarvittaessa.
Tieteellinen nimi on Lablab purpureus