Image Alt

Kukka- ja puutarhakauppa Lillukka

Lillukka » Ajankohtaista » Huolehdi arkojen kasvien talvisuojauksesta!

Huolehdi arkojen kasvien talvisuojauksesta!

Biolan Puutarhan Talvisuoja on tarkoitettu kylmänarkojen kasvien, kuten ryhmäruusujen, jalokärhöjen ja perennojen, talvisuojaukseen. Talvisuoja hidastaa maan routaantumista ja suojaa kasvin versoja sekä pakkaselta, tuulelta että kuivattavalta kevätauringolta. Puutarhan Talvisuoja levitetään kasvien juuristoalueelle, kun maan pinta on jäätynyt.

Puutarhan Talvisuoja parantaa myös juuresten sekä daalian juurakoiden ja kukkamukuloiden säilyvyyttä talvivarastoinnin aikana.

Biolan Puutarhan Talvisuoja on turvetta, joka on käsitelty vettä hylkiväksi. Tuote ei sisällä kalkkia tai lannoitetta.

Puutarhan Talvisuoja levitetään kasvien juuristoalueelle, kun maan pinta on jäätynyt.

  • Ruusuille Puutarhan Talvisuojaa levitetään noin 20 cm kerros. Ruusuista leikataan syksyllä vain kukkalatvat ja varsinainen leikkaus tehdään vasta keväällä. Talvisuojan alla versot talvehtivat vihreinä.
  • Arat köynnökset lasketaan alas säleiköstä ja peitetään 20 cm kerroksella Puutarhan Talvisuojaa maan pinnan jäädyttyä.
  • Perennojen suojaamiseen riittää noin 10 cm paksuinen kerros Puutarhan Talvisuojaa.  Onttovartiset perennat kannattaa leikata vasta keväällä, niin ne talvehtivat paremmin.

Keväällä Puutarhan Talvisuoja kerätään kasvien juurelta, kun lumi on sulanut. Ikivihreiden perennojen päältä Puutarhan Talvisuoja poistetaan vasta maan sulamisen jälkeen. Puutarhan Talvisuojan voi kompostoida tai käyttää sellaisenaan maanparannusaineena.

 

Juurekset, daalian juurakot ja kukkamukulat säilyvät hyväkuntoisina kevääseen saakka, kun käytät varastoinnissa Puutarhan Talvisuojaa. Lado juurekset, mukulat ja juurakot laatikoihin kerroksittain niin, etteivät ne kosketa toisiaan. Jokainen kerros peitetään Talvisuojalla. Se estää kosteuden haihtumisen ja nahistumisen sekä varastotautien leviämisen.

Biolan Puutarhan Talvisuoja on turvetta, joka on käsitelty vettä hylkiväksi. Tuote ei sisällä kalkkia tai lannoitetta.

 

0

Ostoskori