Image Alt

Kukista kauneimmat

Lillukka » Kukista kauneimmat » Hunajamarja ’Hilma’

Hunajamarja ’Hilma’

19,90  sis alv.

Kolmen taimen lajitelma hunajamarjoja, jossa lajikkeet: `Hilma`, `Onni`  `Ilo` tai ’Sinicka’

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): 2019060706 Osasto:

Kuvaus

Hunajamarjan varhainen kukinta keväällä sietää jopa -8 asteen pakkasen, joten se on erittäin satovarma kasvi meidän vaihtelevissa olosuhteissamme. Makeat ja mehukkaan herkulliset marjat alkavat kypsyä jo kesäkuulla ennen mansikkaa.

Hunajamarjaa kutsutaan ikuisen nuoruuden marjaksi ja siinä onkin moninkertainen määrä vitamiineja sekä antioksidantteja esimerkiksi mustikkaan verrattuna. Tätä vitamiinipommia on viljelty kaupallisesti jo vuosikausia mm. Venäjällä ja Kanadassa.

Hunajamarjan maku on hedelmäisen kirpeä. Se maistuu kuin vadelman, pensasmustikan ja mustaherukan risteytykseltä. Hauskan pitkulaiset marjat sopivat sellaisenaan syötäviksi, leivontaan, jälkiruokiin, hilloihin ja mehuihin sekä pakastukseen. Satoa tulee jopa 5 kg/pensas.

Hunajamarjapensas on täysikasvuisena 1–1,5 m korkea, leveyttä noin metri. Pensas on nopeakasvuinen, melko vaatimaton kasvupaikan suhteen ja sen leikkaustarve on vähäinen. Myöskään taudit ja tuholaiset eivät sitä kiusaa. Hunajamarja on erittäin talvenkestävä ja menestyykin lähes koko maassa, vyöhykkeelle VI saakka.

Vuosien jalostustyön jälkeen viljelyyn on saatu uusia Hunajamarja lajikkeita, jotka ovat paljon makeampia ja suurimarjaisempia kuin aiemmin saatavilla olleet kannat. Marjat eivät myöskään varise heti kypsyttyään, joten varhain kesäkuussa kypsyvää satoa voi pitkään nautiskella tuoremarjana.

Pensas keskikokoinen. Suuret, maukkaan hapokkaat, pitkulaiset, mutta keskeltä pulleat, vahapeitteiset marjat, pituudeltaan noin 2cm. Marjat eivät varise kypsyessään. Erittäin aikainen.

Suosittelemme valitsemaan taimia sisältävien tilausten toimitustavaksi Matkahuollon!

Lisätiedot

Paino2 kg (kilogramma)
0

Ostoskori