Image Alt

Lillukka » Krakovan matka 17.-20.7.2020

Kukka- ja puutarhakauppa Lillukan KRAKOVAN matka 17-20.7.2020

Jo seitsemästoista Lillukan järjestämä puutarhateemainen matka, tällä kertaa aivan jotain uutta, lentomatka!

Lillukka Krakovaan 17.-20.7.2020Krakova, Puolan entinen kuninkaallinen pääkaupunki, on poikkeuksellinen paikka koko maassa. Kun iso osa Puolan rakennushistoriasta tuhoutui maan tasalle toisen maailmansodan kiirastulessa, säästyi Krakova kuin ihmeen kaupalla. Krakovan ikivanhat talot, kirkot ja linna ovat puolalaisille suora yhteys heidän pitkään ja komeaan, mutta myös traumaattiseen historiaansa.

Krakovan historiallinen keskustakin on täynnä paikallista elämää. Jopa Krakovan vanhankaupungin aukio, Euroopan suurin, on edelleen myös krakovalaisten olohuone (kun vaikkapa Prahassa paikalliset kiertävät kaukaa Prahan vanhankaupungin aukion).
Eriparisten tornien Mariankirkko seisoo Krakovan Vanhankaupungin aukion laidalla.

Krakovasta tekee yhden Euroopan kiehtovimmista matkakohteista kaupungin ihastuttava tunnelma. Krakova on Euroopan suurimpia ja parhaiten säilyneitä historiallisia kaupunkeja, mutta Krakova ei ole muuttunut pelkäksi matkailijoiden täyttämäksi ulkoilmamuseoksi.

Vanhankaupungin aukio onkin hyvä kuva koko Krakovasta: kaupunki on samaan aikaan sekä historiallinen että nuorekas. Nuorekkuudesta pitävät huolen opiskelijat, joita asuu Krakovassa yli 200 000. Krakovan yliopisto on muuten Keski-Euroopan vanhimpia.

Kenellekään tulee siis tuskin yllätyksenä, että Krakovan iltaelämä kuuluu Euroopan hauskimpiin. Krakovan yöelämän keskuksessa Kazimierzin kaupunginosassa baarit ovat toinen toistaan kekseliäämmän näköisiä, eikä illanvietto maksa maltaita: tuopin saa muutamalla eurolla. Krakovan keskustan historiallisesta merkityksestä ja ainutlaatuisuudesta kertookin paljon se, että Krakovan koko keskiaikainen vanhakaupunki oli mukana vuonna 1978, kun Unesco valitsi kaikkein ensimmäiset maailmanperintökohteensa.

17.7.2020 perjantai

Bussikuljetus reitiltä: Eura-Säkylä-Yläne th- Turku lentoasema, kentällä oltava n. 1,5 h ennen lennon lähtöä.
Suora lento Wizzair Turku – Krakova klo 17.30-18.35
Saapuminen Krakovan lentokentälle klo 18.35. Suomenkielinen opas ja bussi ovat vastassa kentällä, kuljetus hotellille, illallinen ja majoittuminen Best Western Old Town ***+. Ilta vapaa.

18.7.2020 lauantai

Aamiainen ja oppaan johdolla kävellen kaupunkikierrosta, Wawelin kuninkaallisen linnan puutarha ja katedraali (ei linnaan sisälle) sekä vanhan kaupungin nähtävyyksiä. Kierros päätty pääaukiolle ja lounas paikallisessa ravintolassa klo. 14.30. Lounaan jälkeen vapaata aikaa….

19.7.2020 sunnuntai

Aamiainen ja oppaan kanssa käynti Krakovan kasvitieteellisessä puutarhassa. Puutarhalla vähän vapaata aikaa ja lounas n. klo. 12.30 ravintolassa. Lounaan jälkeen bussilla lähtö Wieliczkan suolakaivokseen, joka on uskomattoman upea kohde, ainutlaatuinen ja oikeastaan ”must” kohde Krakovassa, sinne n. 30-40 min ajomatka/suunta. Noin klo. 18.30 takaisin hotellilla.

20.7.2020 maanantai

Aamiainen, vapaata ja huoneiden luovutus, klo. 11.00 kuljetus lentokentälle.
Lento Wizzair Krakova – Turku 13.50- 16.55.
Bussi vastassa Turun kentällä ja kuljetus lähtöpysäkeille.

Ilmoittautumiset mahdollisimman pian, viimeistään 30.4.2020 Matka-Viitalaan.

Matkan hinta

Hinta 649€/hlö H2 huoneessa, min 32 hlöä, yhden hengen huonelisä + 110 €/hlö
Hinta 639 €/hlö H2 huoneessa ilman kotimaan kuljetusta.
Varausmaksu 290€/hlö erääntyy maksettavaksi kun riittävä määrä lähtijöitä on ilmoittautunut matkalle. Loppumaksu tulee erääntymään n. 2 kk ennen matkaa. Jos ilmoittautuminen tapahtuu kovin lähellä matkaa, matka laskutetaan kertalaskutuksena.

Hinta sisältää:
– bussikuljetukset kotimaassa mainitulta reitiltä
– lennot Wizzair yllämainitun aikataulun mukaisesti Turku- Krakova ( meno ja paluu)
– pieni käsimatkatavaralaukku koneeseen (40x30x20 cm / max 10kg) mahduttava istuimen alle
– suomea puhuva opas perillä
– 3 yön majoitus 2H huoneessa
– aamiaiset hotellissa
– 1x illallinen ( 17.7) , 2 x lounas
– ohjelman mukaiset bussikuljetukset perillä
– Krakovan opastetun kiertokävelyn ( ja pakollisen opastusmaksun / uusi laki)
– Wawelin kuninkaallisen linnan puutarha ja katedraali ( opastus englanniksi /tulkkaus)
– kasvitieteellinen puutarha opastettuna
– Wieliczkan suolakaivoksen sisäänpääsyn, opastukset englanniksi/ tulkkaus suomeksi

Lisähinnasta: lentolaukku matkustamoon + 20 €/suunta/hlö( 10 kg/ 55x 40 x 23 cm)
matkalaukku ruumaan + 45 €/suunta/hlö ( 20 kg)

Matkanjärjestäjän peruutusehdot: Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa myös sairaustapauksissa: 95 vrk ennen matkan alkua veloitetaan varauskuluina varausmaksu sekä matkanjärjestäjän jo maksamat ennakkomaksut lennoista. /94- 60 vrk ennen matkan alkua, veloitetaan 75 % matkan hinnasta / alle 60 vrk ennen matkan alkua, veloitetaan koko hinta. Suosittelemme matkavakuutuksen ottamista. Matkavakuutus kannattaa hoitaa kuntoon heti varauksen tehtyäsi omassa vakuutusyhtiössä. Matkalla mahdollisesti tapahtuvia sairastumisia tai tapaturmia ei korvaa matkanjärjestäjä, vaan oma matkavakuutus. Vakuutukseen kannattaa myös sisällyttää peruutusturva, joka korvaa matkustajan sairauden tms. takia tekemän peruutuksen silloin, kun matkanjärjestäjä ei enää suorita takaisinmaksua. Matka on erikoismatka ja räätälöity erikseen kyseiselle ryhmälle. Emme vastaa matkaan tulevista muutoksista meistä riippumattomista syistä. Pidätämme oikeuden hinnan muutokseen lentokenttäverojen/ valuutan vaihtokurssin muuttuessa huomattavasti.

Matkalla tarvitaan passi tai henkilöllisyyskortti mukana.
Lentoja varten on ehdottoman tärkeää että ilmoittautuessanne annatte nimen kuten se on passissakin.

Puola on nyt kovassa nousussa matkailun suhteen !

Vastuullinen matkanjärjestäjä:
Matka-Viitala Oy, Virttaanraitti 239, 32560 Virttaa
044 0405140 (puh aika ma-pe 10-16) www.matkaviitala.fi info@matkaviitala.fi

0

Ostoskori